The High Line, New York. Galerie Foto

The High Line este un parc urban situat în New York City, construit pe o fostă linie de cale ferată suspendată de pe partea de vest a Manhattanului. Aceasta a fost construită în anii 1930 pentru a transporta mărfuri în zona industrială a orașului, dar a fost abandonată în 1980. În 1999, un grup de locuitori și activiști ai comunității a început să militeze pentru transformarea liniei de cale ferată abandonate într-un parc public, iar parcul High Line a fost inaugurat în 2009.

Parcul High Line este situat la aproximativ 9 metri deasupra nivelului străzii și se întinde pe o distanță de aproximativ 2,3 km. Acesta oferă o oază verde în mijlocul orașului, cu zone de relaxare, alei, grădini, plante și flori, precum și cu diverse evenimente culturale și expoziții. De asemenea, parcul oferă o perspectivă unică asupra orașului, cu vedere la clădiri și străzi dintr-un unghi diferit.

Parcul High Line a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice din New York și a atras peste 7 milioane de vizitatori în primul an de la inaugurare. Acesta a adus o nouă viață și o transformare a zonei din jurul său, cu dezvoltări imobiliare noi și o creștere a interesului pentru comunitatea locală.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.