St. Patrick’s Cathedral, New York. Galerie Foto

St. Patrick’s Cathedral este o catedrală catolică romano-gotică situată în centrul orașului Manhattan, New York City, și este o atracție turistică populară. Iată câteva informații cheie despre catedrala St. Patrick:

  • Catedrala St. Patrick este cea mai mare catedrală catolică gotică din Statele Unite și a fost finalizată în anul 1878. Este construită în stilul neo-gotic.
  • Catedrala se află pe Fifth Avenue între străzile 50 și 51, în fața Rockefeller Center. Este construită pe locul fostei catedrale St. Patrick, o biserică mai mică finalizată în 1815.
  • Catedrala a fost proiectată de James Renwick Jr., care a proiectat și alte clădiri notabile, precum Smithsonian Institution Building din Washington D.C. și Grace Church din New York City.
  • Interiorul catedralei prezintă arcade impresionante, vitralii și sculpturi din piatră intricate. Poate găzdui până la 3.000 de enoriași.
  • Catedrala a fost gazda multor evenimente importante, inclusiv înmormântarea președintelui John F. Kennedy în 1963 și vizita Papei Francisc în 2015.
  • Catedrala a trecut printr-un proiect major de restaurare și renovare care a început în 2012 și a fost finalizat în 2015. Proiectul a costat 177 de milioane de dolari și a inclus curățarea și repararea fațadei catedralei, înlocuirea sistemelor mecanice vechi și instalarea de noi vitralii.
  • Catedrala St. Patrick este deschisă pentru vizitatori în fiecare zi și oferă tururi, slujbe religioase și alte servicii religioase. Vizitatorii pot urca până în vârful turnurilor catedralei pentru a vedea priveliști panoramice ale orașului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.