Catedral de Santa Ana de Canarias, Gran Canaria. Galerie Foto

Catedrala Santa Ana din Las Palmas de Gran Canaria este o catedrală catolică situată în centrul istoric al orașului Las Palmas de Gran Canaria, în insula Gran Canaria din Spania. Catedrala este dedicată Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria.

Construcția catedralei a început în secolul al XV-lea, însă a fost finalizată abia în secolul al XIX-lea, în stil neogotic, sub conducerea arhitectului José Luján Pérez. Catedrala are trei nave, cu o înălțime impresionantă, turnuri înalte și o fațadă frumoasă, decorată cu statui ale sfinților și scene religioase.

Catedrala găzduiește o serie de opere de artă, inclusiv o frescă mare a plafonului care înfățișează o scenă biblică, precum și o serie de vitralii frumoase. De asemenea, catedrala găzduiește o serie de capodopere artistice, inclusiv o sculptură de bronz a Sfântului Ioan Botezătorul, realizată de Benvenuto Cellini.

Catedrala Santa Ana este una dintre cele mai importante atracții turistice din Las Palmas de Gran Canaria, iar turistii pot participa la serviciile religioase și pot vizita muzeul catedralei, care găzduiește o serie de exponate valoroase, inclusiv obiecte de cult și opere de artă. De asemenea, turistii pot admira frumoasele vederi ale orașului de la turnurile catedralei, care oferă o priveliște spectaculoasă asupra orașului și a insulei Gran Canaria.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.