The Cathedral Church of St. John the Divine, New York. Galerie Foto

Catedrala Bisericii Sfântul Ioan Divinul este o catedrală episcopală masivă situată în orașul New York, Statele Unite ale Americii. Este una dintre cele mai mari catedrale din lume și este situată în cartierul Morningside Heights din Manhattan.

Catedrala a fost proiectată în stilul gotic și a fost construită într-o perioadă de peste 125 de ani, începând cu 1892 și continuând până în prezent. Cu toate acestea, catedrala nu este încă finalizată în totalitate. Ea are o lungime de 183 de metri și o lățime de 70 de metri, cu o înălțime de 70 de metri până la vârful turnului.

Catedrala găzduiește multe evenimente culturale, artistice și muzicale. Aici au loc expoziții de artă contemporană și concerte, iar corul catedralei este considerat unul dintre cele mai bune coruri de copii din lume.

De asemenea, catedrala găzduiește o serie de instituții educaționale, precum și un program de voluntariat. Ea servește și ca refugiu pentru persoanele fără adăpost și este implicată în mai multe proiecte pentru a ajuta comunitatea locală.

În concluzie, Catedrala Bisericii Sfântul Ioan Divinul este un important monument istoric și cultural din New York și o destinație populară pentru turiști și localnici.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.