Hotelul de Gheață, Bâlea Lac, județul Sibiu. Galerie Foto

Hotelul de Gheata, Balea Lac este un hotel unicat situat în Munții Făgăraș, la o altitudine de 2.034 de metri, lângă lacul Balea. Acesta este singurul hotel din România construit din gheață și zăpadă.

Construcția hotelului începe în fiecare an în luna decembrie și durează aproximativ o lună, utilizând peste 4.000 de tone de zăpadă și gheață. Hotelul are 10 camere decorate cu sculpturi din gheață și mobilier de gheață, cum ar fi patul, scaunele, mesele și chiar și paharele.

În plus față de camere, hotelul are și o zonă de relaxare cu un bar construit din gheață și o saună construită din lemn. De asemenea, hotelul are un restaurant cu specific românesc și internațional care servește mâncăruri calde și băuturi.

Hotelul de Gheata este deschis pentru vizitatori din luna ianuarie până în luna aprilie, în funcție de condițiile meteorologice. Deși este o experiență unică, este important să rețineți că temperaturile din interiorul hotelului sunt foarte scăzute, cu o medie de aproximativ -5 grade Celsius, iar oaspeții sunt sfătuiți să poarte haine groase și să aducă saci de dormit groși.

În concluzie, Hotelul de Gheata de la Balea Lac este o atracție turistică unică în România, oferind o experiență de neuitat pentru cei care caută aventură și un mod inedit de a petrece timpul liber.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.